Cursus Inspiratie


Inspiratie komt uit beeld-, geluid- of tekstmateriaal, misschien zelfs uit reuk of tast. Alles wat je je maar kan bedenken, maar wat je raakt, op welke manier dan ook, kan jouw basis zijn. Laat het broeden en gisten, ga er nu of ooit mee aan de slag, of gebruik het direct en onbewerkt. Aan jou de keuze.  

Honderden pagina's persoonlijk inspiratie materiaal...
Het komt een grote kunstenaar niet vanzelf aangewaaid. 

Zo werken grote kunstenaars als Marlene Dumas of Gerhard Richter ook. Ze verzamelen teksten, krantenknipsels, schieten foto's, struinen internet af, en bewaren ALLES. Notabene heel gesystematiseerd, in meters archiefkasten of volledig gedigitaliseerd (en gepubliceerd).  

In de cursussen van atelier Corinne Veen Art wordt elk thema ondersteund met inspiratie-materiaal, wat beschikbaar wordt gesteld aan de cursisten via PinterestHet materiaal wat Corinne plaatst, bespreekt ze in de lessen en laat ze via de beamer zien. Er valt veel van te leren, elke keer weer met een andere invalshoek. Je kijkt nooit meer hetzelfde naar de wereld om je heen. 

Kom je op les, dan is het aan te raden een Pinterest-account aan te maken, zodat je thuis alles na kunt zien en zelf nog verder kunt speuren. Via je eigen account krijg je toegang tot de openbare borden van Corinne Veen en daarnaast krijg je per thema een uitnodiging om het 'verborgen bord' te gaan zien, bewerken, en aan te vullen. Op interactieve wijze krijgt het thema steeds meer kleur en sjeu. 

Het aanmaken van een Pinterest Account is heel simpel. Je kiest een naam en een wachtwoord. That's all. Je kan het programma instellen naar eigen believen! Alle - voor jou - ongewenste meldingen, koppelingen naar eventuele social media, en reclame kan je negeren of uitschakelen. 

Mijn Pinterest account, als voorbeeld hoe dit er uit ziet.
Als je een bord aanklikt zie je al het materiaal ....   
In de afbeelding hiernaast zie je een schermafbeelding van mijn account. Als je op deze link 
klikt, ga je naar mijn pagina op Pinterest. Echter, je ziet dan alleen de openbare borden. Toegang tot de verborgen borden met cursusmateriaal ontvang je alleen op uitnodiging van mij als je cursist bent, per thema. 
Een van mijn openbare borden: 'portret'.
Elk beeld is te openen (groot in beeld)
en sommige beelden zijn gekoppeld aan
een interessante website. 

Voor de werking op je mobiele apparaten kun je een app van het programma downloaden, even zelf opzoeken op naam of via deze link proberen. 
Overige uitleg over Pinterest vind je bijvoorbeeld op deze website.

Natuurlijk kost het even wat tijd om jezelf wegwijs te maken in het programma. Je zal zien dat het makkelijk is. En dat je er eindeloos veel plezier aan zult gaan beleven! Misschien ga je zelfs je eigen borden (verborgen of openbaar) aanmaken, over wat jou verder nog interesseert... Veel plezier met pinnen!

PS. Als je geen interesse hebt in 'de wereld aan beelden' maar gelijk wilt starten in je eigen account, kan je het beste van je ingelogde status een bladwijzer aanmaken. Met 1 klik kan je dan direct op je eigen pagina starten. Zo doe ik dat....
Een TIP: Door een bladwijzer aan te maken, kom ik direct op mijn eigen account terecht. Ik vermijd zo de algemene entree op Pinterest.