maandag 5 januari 2015

BOOT: nieuw thema van de schildercursus

Aan het begin van 2015 wens ik jullie allen een zeer kleurrijk nieuwjaar toe! 

Kleurrijk wordt het beslist, in ieder geval in de schildercursus, al direct bij het nieuwe thema van dit seizoen 'boten'. Alle kleuren van de regenboog zijn geschikt en bruikbaar, zoals je in deze voorbeelden ziet. 
Beached Boats 1915 Joaquín Sorolla

Grote meesters als Joaquin Sorolla, Eugene Boudin, Turner, maar ook traditionele zeeschilders als de rus Ivan Aivazovsky, of pointilisten als Henri Martin of Signac, waren kwistig met kleur. Juist ook als het schepen en de zee betrof. 
Flower clouds -1903 - Odilon Redon
In de eerstvolgende lessen wordt het thema toegelicht. Met behulp van Pinterest en diverse voorbeelden worden aanwijzingen gegeven die bruikbaar zijn voor een schilderij rond dit thema. Iedereen kiest zijn of haar eigen beeldmateriaal, van andere schilders of van (eigen of andermans) foto's.  
De golf - Ivan Aivazovsky, 1889 
In een aparte mail ontvangen de cursisten enkele mededelingen over activiteiten in het nieuwe seizoen. Deze staan ook vermeld op de site www.penseel.info (klik hier) 
Boats at Martigues - 1908 - Raoul Dufy 
Op de wekelijkse schilderles bij Corinne Veen te Zelhem, voor schilderlessen in de Achterhoek, Doetinchem, Zutphen, Arnhem, Winterswijk, Lochem wordt een ieder uitgedaagd aan de hand van thema's, theorie en vaardigheden. Schilderen is leren kijken en uitproberen. Voor resultaten, kijk in het hoofdstuk 'werk van cursisten' (van de schildercursus) in de linkerkolom.