woensdag 19 februari 2014

Beethovens' 9e sympfonie en het thema Industrie

PS Zie je geen afbeeldingen in de attendeer-mail, ga dan naar de site www.schilderles.info
Het toeval wil dat juist deze week een prachtige documentaire op televisie is geweest over Beethoven en zijn inspiratiebron 'de Industrie'. De moderne ontwikkelingen in zijn tijd, op het gebied van stoommachines en turbines, heeft hij willen weergeven in klanken in de 9e symfonie. Bij de muziekstukken worden prachtige beelden getoond, wat ook jou weer kan inspireren. Ga er rustig voor zitten en geniet van beeld, klank en uitleg. Zeer de moeite waard! 

Klik hier voor de uitzending van de npo over de 9e symfonie van Beethoven (of zoek deze uitzending via npo uitzending gemist, als deze link niet op je apparaat werkt.)

Ook interessant is de informatie op deze site Moskous metronetwerk: Een paleis voor het proletariaat

Kijk verder eens op  Industrieel erfgoed boordevol Europese tips over industrieel erfgoed (musea).


In het vorige bericht d.d. 18 februari kreeg je informatie over het nieuwe thema. Dit is een aanvullend bericht. Op de wekelijkse schilderles bij Corinne Veen te Zelhem wordt een ieder uitgedaagd aan de hand van thema's, theorie en vaardigheden. Schilderen is leren kijken en uitproberen. Voor resultaten, kijk in het hoofdstuk 'werk van cursisten' (van de schildercursus) in de linkerkolom.

PS Als de attendeer-mail geen afbeeldingen laat zien, ga dan naar direct naar de site. Daar staat alles wel op: www.schilderles.info