woensdag 5 november 2014

GLAS Nieuw Thema van de schildercursus

Het komende nieuwe thema van de schildercursus is Glas
Vanzelfsprekend denk je aan stillevens van vazen met bloemen, of van een wijnglas of fles. Plat glas is ook een uitwerking waar je aan kunt denken, zoals onderstaand schilderij van Kobe de Peuter, een Vlaamse kunstenaar die spectaculair en prachtig kleurrijk, groot werk maakt. Klik hier voor de website van Kobe de Peuter. 
Kobe de Peuter - Acryl
Heel veel oude meesters (en moderne) hebben gestoeid met het materiaal glas, als onderwerp van hun schilderijen. De veelkleurigheid en veelzijdigheid gaan we zien tijdens de thema-introductie in de komende lessen. En het naslagwerk is voor cursisten op Pinterest te bekijken (verborgen bord, alleen te zien voor cursisten). Een voorproefje zie je hier 
Abraham Manievich

Op de wekelijkse schilderles bij Corinne Veen te Zelhem wordt een ieder uitgedaagd aan de hand van thema's, theorie en vaardigheden. Schilderen is leren kijken en uitproberen. Voor resultaten, kijk in het hoofdstuk 'werk van cursisten' (van de schildercursus) in de linkerkolom.

Pablo Picasso
PS Wim Romer, een van mijn cursisten, heeft een film gemaakt over zijn ervaringen met mijn schilderlessen. Klik hier om deze te zien of kijk op de pagina 'Reacties van cursisten'.