Cursisten - Reacties

Of u nu beginner bent of veel ervaring hebt, met welke verfsoort u ook werkt en welke stijl u ook heeft, u bent zeer welkom! We maken er een mooie tijd van, met een ware ontdekkingsreis en veel schilderplezier. 

In dit hoofdstuk laat ik enkele cursisten aan het woord, na het contactformulier. Zij kunnen u een idee geven van de cursussen en of dit is wat u zoekt. Het is altijd een match; de cursist verwacht iets en ik bied iets. 


Natuurlijk kunt u ook langskomen. Als u wilt kennismaken, of de sfeer van de lessen wilt proeven, dan maak ik daarvoor graag een afspraak met u. Vult u dan onderstaand formulier in, dan bel of mail ik u terug" Elke maandagavond is voor mij weer een feestje! Even mijn hoofd helemaal leegmaken en ontspannen bezig zijn in een sfeervolle omgeving met een groepje fijne mede-cursisten. Met een paar simpele aanwijzingen weet je me telkens weer te motiveren en dingen bij mezelf naar boven te peuteren waarvan ik het bestaan niet wist en die me versteld over mezelf doen staan! Ook leer je me beter en met aandacht naar de dingen te kijken en ik heb het gevoel dat ik veel van je aanwijzingen leer. 
Bovendien ben je een warm en empatisch mens met belangstelling voor de meest uiteenlopende zaken. Kortom; ik ga elke maandagavond met een blij en tevreden gevoel naar huis en ben dus ook beslist niet van plan om na dit seizoen met lessen te stoppen... Ben erg benieuwd hoever ik met jouw hulp ga komen:)" 

Hieronder een video-impressie gemaakt door een cursist (Wim Romer) over zijn schilderservaringen in een seizoen.klik hier


"Als je denkt dat het niks meer wordt, t was leuk en leerzaam, maar hij gaat de prullenbak in.... dan komt Corinne en bespreekt de kracht en de mogelijkheden, neemt desnoods even de kwast van je over, en je ziet gewoon weer hoe je verder kunt." 


"Corinne heeft veel kennis over technieken en materialen en weet die op een heldere en speelse manier over te brengen. Haar talent en kunstzinnigheid werken inspirerend, en ik heb cursisten van zichzelf verbaasd zien staan. Ze ontdekken wat kleur, vorm en compositie kunnen doen; en dat is zooo leuk! En wat je daar allemaal mee kan doen.... Iedereen wordt in zijn waarde gelaten, Corinne richt zich op jouw stijl en jouw sterke kanten. En het is ook nog eens een mooie inspirerende atelier ruimte met daglicht lampen. Wat maakt het uniek? De sfeer, de perfecte voorbereiding en de persoonlijke individu-gerichte begeleiding.” 


"De algemene uitleg vind ik zelf heel leerzaam, zoals de voorbeelden die je van andere cusisten laat zien en van opbouwend commentaar voorziet ! Maar vooral ook de presentaties en toelichting op stijl, techniek, stroming, of wat dan ook, vind ik erg interessant en leerzaam. Dat vind ik bij jou een sterk punt."

"Je vroeg om een omschrijving wat betreft je cursussen. Nou, ik vind, dat je het geweldig doet! Je bereidt je altijd heel goed voor en het is ook heel leuk, zoals je ons dan allemaal laat zien (op het scherm), hoe de verschillende onderwerpen uitgewerkt kunnen worden, met voorbeelden van de bekende schilders.
Ook heb je een geweldige techniek en kennis, die je heel goed over weet te brengen, soms door het aan ons vóór te doen. Ik zelf vind het altijd heel fijn, om te zien, hoe je je penseel houd, hoeveel of hoe weinig water of verdunner we kunnen gebruiken enz.  Kortom, je hebt heel wat in huis om ons te leren!! Ik ervaar het als een voorrecht om bij je te mogen zijn. En ..... wat  ook niet onbelangrijk is, je bent gewoon een heel gezellig mens!!"


"Soms neem je het werk van een deelnemer over. Met toestemming overigens. We staan er omheen, luisteren naar je uitleg, waar je kansen ziet om het werk sterker te krijgen, vervolgens ga je aan de slag. Soms al binnen enkele seconden met 1 rake penseelstreek zie je dan precies waar het om draait!" 


"Ik denk dat je zowel als beginner als gevorderde aan je trekken kunt komen. Gevorderden kan ze sowieso aan, met haar ervaring en analytische blik. Iedereen wordt gestimuleerd en op eigen niveau geholpen."


"Als je door elkaar geschud wilt worden, moet je bij haar zijn. Ze laat je alle uithoeken zien in benaderingen rond een onderwerp. En haalt er anekdotes bij, kunstgeschiedenis, voorbeelden."


"Ik heb er zo'n plezier in! Dat is echt een openbaring voor me. Je weet iets uit me te krijgen!"


"Het feit dat zoveel cursisten blijven hangen en seizoen op seizoen blijven komen, zegt al genoeg! Je blijft vernieuwend en inspirerend. Je weet ongelooflijk veel. Ook, denk ik, omdat je veel leest, naar musea gaat en gewoon omdat je zelf ook veel schildert."http://vimeo.com/97865627