Workshops: Portret schilderen en Model schilderen

Corinne Veen schildert in opdracht en geeft les en workshops, onder andere portretschilderen
Portret Opdracht (olieverf) - eigen werk Corinne Veen
Er zijn 3 manieren waarop u bij mij aan de slag kunt met het portret. Naast portretschilderen in de wekelijkse schilderlessen (optie C), organiseer ik regelmatig korte workshops
A. Modelschilderen  (dagdeel)
B. Portretschilderen  (tweedaagse) 
Data 2015 en inschrijven voor deze workshops vindt plaats middels het formulier: klik hier voor het Formulier Portret/Model Workshops. 

Schilderschool, een- of tweewekelijkse schilderles, schildercursus, schilderworkshops
Diverse technieken, materialen en focus; 
Studies model in half-uur sessies (1 tot 3 maal)
A. Workshop Modelschilderen
In samenwerking met galerie 'de Burgerij' te Vorden (http://www.deburgerij-vorden.nl/) worden middagen gepland waarop naar waarneming een (gekleed) model geschilderd of getekend wordt. Afsluitend genieten we van een diner in de kunstkamer. 
Data: nader vast te stellen op basis van interesse, zie formulier.
Tijden: 14.00 - 19.30 uur 
Prijs: € 85 inclusief een 3-gangendiner met een drankje en koffie/thee, exclusief materialen. Er staat een veldezel met papier en houtskool voor u klaar. Andere gewenste materialen neemt u zelf mee. Desgevraagd kan ik uw materialen verzorgen (meerprijs).  

PS Een middagworkshop model schilderen is niet te vergelijken met een meerdaagse workshop portretschilderen! De middagworkshop geeft u de gelegenheid naar waarneming te schilderen. 
Live schetsen acryl/olie met model
3 schildersessies per dagdeel

Na een korte introductie gaat u min of meer zelfstandig aan het werk en u krijgt gedurende de middag ter zake doende aanwijzingen. In de meerdaagse workshop daarentegen wordt ruim aandacht besteed aan het leren opzetten, uitwerken en verfijnen van een portret. 

B. Workshop Portret of Zelfportret schilderen: 
Data: Nieuwe data worden regelmatig vastgesteld, bij voldoende deelname en in onderling overleg. Vul het formulier in bij interesse.
Tijden: 10.00 -17.00 uur, zaterdag en zondag (of twee weekdagen)
Prijs: € 225, inclusief materialen (toeslag olieverf), lunches, koffie- en thee. Exclusief overnachting en overige niet genoemde zaken. 


C. Portretten schilderen in de reguliere schilderlessen kan ook! 
Naast workshops geef ik wekelijkse lessen. In deze cursussen wordt het portret niet als onderwerp behandeld. De cursus laat echter vele facetten van het schilderen de revue passeren die van belang zijn voor een goed portret. Hoewel de cursus algemeen van aard is, werken meerdere cursisten wel aan portretten. Zij krijgen de begeleiding die nodig is. 

PS  In de reguliere wekelijkse cursussen wordt het portret niet expliciet behandeld. Vele cursisten werken echter wel aan een portret en krijgen de begeleiding die nodig (en beschikbaar) is. Echter, om aan een portret binnen de reguliere lessen te werken, is voldoende basis teken- en schildervaardigheid 'een vereiste'. Het schilderen van portretten is namelijk een van de lastigste dingen! Elke cursist krijgt vanzelfsprekend een evenredig deel van mijn tijd in de wekelijkse lessen, hetgeen betekent dat ik veel voor u kan betekenen betreffende het portret, mits u redelijk zelfstandig op weg kunt gaan! Heeft u weinig ervaring met tekenen en schilderen van portretten, dan is de aparte (zelf)portretworkshop aan te raden.
Portretten door cursisten gemaakt, diverse technieken

Er zijn inmiddels vele portretten geschilderd in de cursussen. Het kost inspanning, oefening, doorzettingsvermogen. Wil je in de cursus met portretten aan de slag - wat prima kan, velen doen het - dan vergt dat wel enige 'zelfstandigheid' en een basis aan vaardigheden. Gedurende de lestijd krijg je evenredig veel aandacht als andere cursisten, die aan het thema werken of vrij werk maken. Gedurende het proces ondersteun ik op maat, specifiek toegesneden op de fase waarin je werk zich bevindt. Ik zoek samen met je naar de mogelijkheden om er een goed geheel van te maken. 
In de cursussen leg ik nadruk op het leren kijken, naar de wereld om je heen en naar het beeldmateriaal wat je eventueel gebruikt, via de ingang van een thema. Daarnaast leer ik je te werken vanuit een beperkt maar bewust samengesteld palet. Kleuren zien, kleuren mengen, sfeer neerzetten; dat zijn essentiële onderdelen van het schilderen en mijn visie daarop. Deze aspecten zijn op elk onderwerp van toepassing, maar zeker ook voor het portretteren. 


Kijk ook eens naar de filmpjes met werk van cursisten om een indruk te krijgen van hun werk en portretten gemaakt door cursisten. 
Klik 1x op de foto voor een beeldvullend en leesbaar formaat van de factsheet 'portretten schilderen'